ECO HOUTEN SPEELGOED

       

ECOLOGISCH HOUTEN SPEELGOED


SInds 2017 zijn wij officiƫle verdeler van Small Foot (Legler) speelgoed. Dit speelgoed staat bekend om zijn kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Bestellen kan via ons contactformulier met vermelding van het bestelnummer of kom gewoon even langs in onze Gift Shop in Alken.


KWALITEIT : Al het speelgoed voldoet  aan de Europese Richtlijnen (norm EN 71). Er wordt hoogwaardig hout uit herbebossing gebruikt. Alle verven en lakken zijn uitsluitend op hydrobasis vervaardigd. Weekmakers worden niet gebruikt. Ook het speelgoed van kunststof en stof voldoen aan de richtlijn 2005/84/EG.

SPEELGOEDVEILIGHEID : De kindvriendelijke werking en de speelgoedveiligheid worden dagelijks door de afdeling kwaliteitszorg en productveiligheid gegarandeerd.

WAARSCHUWINGEN EN LEEFTIJDSADVIES : De EU schrijft volgens de speelgoedrichtlijn voor dat speelgoed dat voor kinderen onder 3 jaar gevaarlijk kan zijn, gemarkeerd moet worden. Dit vindt plaats

door een waarschuwing inclusief een verwijzing naar het precieze gevaar. Op al de speelgoed-artikelen bevindt zich tevens een klein symbool met leeftijdsadvies.

DUURZAAMHEID & MILIEU : Er wordt inheems hout en hout uit de herbebossing gebruikt.  Ook worden er verpakkingen van FSC gecertificeerd materiaal gebruikt.